8 LAGUNENTZAKO OSAGAIAK

Kilo 1 potxa,

2 koilarakada olio,

2 koilarakada antzara-koipe,

Tipula 1,

Porru 1

4 baratxuri hortz,

Koilarakada 1 tomate eginda,

Piper txorizero gorri 1

Piper morroi gorri handi bat,

Piper morroi berde handi bat,

Barazki salda,

Piper berde txiki 1.

 

NOLA EGIN

Zartagin batean olio beroarekin tipula, porrua, piper berdea eta bi baratxuri jartzen ditugu, dena ondo zatituta, eta asko egiten dugu (tipula dortokatu gabe) su ertainean, egindako tomate koilarakada bat gehituz. Irabiagailutik pasatu eta gorde egiten dugu. Ordubete lehenago, jarri uretan piper txorizero gorria, ondo zatituta; gero, jarri sutara eta, irakiten hasten denean, kendu, irabiatu eta, kisketa batean sartuta, lotu aurrekoarekin irabiagailuaren ontzian; irabiatu dena ondo eta gorde berriro. Kazola altuan, jarri potxak, estali urez gainetik hiruzpalau behatz bezala, eraman sutara eta, gogor samar irakiten hasten denean, jaitsi sua gutxienera, gatzatu pixka bat eta utzi ia erabat estalita.

Geroago, nahikoa eginda daudenean, koilarakada bat olio eta bi antzara-koipe botako ditugu; 10 minutu geroago, irabiagailuaren edalontziaren edukia gehituko dugu, eta ez dugu lapikoa sukaldeko tresnekin nahastuko; aitzitik, kazola mugitu egingo dugu, norabide birakarian une batez, gatza zuzendu eta su baxuan irakiten jarraituko du ia erabat estalitako ontzian; espesatxoak geratuko dira. Erre piper mutur gorri handi bat eta berdin berde bat; garbitu larru eta pipitak, moztu zerrendatan, gatzatu eta zartaginean sartu olioarekin eta baratxuriarekin. Apaindu honekin kazola eta zerbitzatu bero.

 

Oharra: lodiegi badago, gehitu barazki salda pixka bat.

 

On egin!