6 LAGUNENTZAKO OSAGAIAK

1 1/2 kg xankarra (odolkia) zatituta,

750 g patata, 50 g gurin,

5 bagoi tako,

2 arrautza gogor,

2 hamartar olio,

Espinaka eskukada bat,

2 piper txorizero, gorri,

2 tipula,

Porru 1

Piper berde 1,

Barazki salda,

Cognac kopa bat,

Piperbeltz zuria,

3 koilarakada tomate eginda.

 

NOLA EGIN

Urrezko eltze batean olioarekin eta gurinarekin tipula, azenarioa, porrua, piper berdea eta buztina. Gero haragi zatiak gehituko ditugu, eta urreztatuta daudenean, ondu eta piperbeltz zuri pixka bat eta cognac kopa bat jarriko ditugu; ondoren, egindako tomatea eta txorizero piperrak gehituko ditugu (aurreko errezetetan azaldu dugun bezala, irabiagailutik eta alanbre-iragazgailutik pasatuko dira), baita barazki-salda irakiten ere. Haragia prest egon arte egosten uzten dugu, eta bi ordu eta erdi beharko ditu horretarako. Azkenik, ziazerbak zatitu genituen, garbi eta oihal batez prentsatuak, irabiagailuaren edalontzian jarriz, eta lapikoaren salda erantsi genion. Ondo irabiatu ondoren, alanbre-kisketan sartuko ditugu, aurrekoari lotuta. Zatitu patatak bi zentimetro inguruko takoetan, salteatu gurinetan eta irakin eltzean zortzi edo hamar bat minutuz. Zerbitzatu.

 

On egin!